Znajdź informacje

Kulinaria, Żywność, Gastronomia


Garnki skrojone na miarę. Podstawy, o których warto wiedzieć przed wybraniem się na zakupy
Gotowanie potraw to codzienność większości z nas. O ile nie jadamy na mieście, bądź nie zamawiamy gotowych posiłków z dostawą do domu, będziemy potrzebować zestawu odpowiednich garnków. Ich wybór, w dużej mierze, będzie zależał od naszych potrzeb, preferencji i... zasobności portfela. Poniesione inwestycje zwrócą się jednak z nawiązką, w postaci zdrowych i domowych posiłków.
czytaj więcej
Grześki i Familijne na podium plebiscytu Najlepszy Produkt – Wybór Konsumentów 2017
Produkty Grupy Colian po raz kolejny zostały nagrodzone w konkursie Najlepszy Produkt – Wybór Konsumentów. Najnowsze propozycje marek Grześki i Familijne zdobyły brązowe medale w tegorocznej edycji plebiscytu. Prestiżowe wyróżnienia wręczono 19 stycznia w hotelu Bristol w Warszawie podczas uroczystej gali.
czytaj więcej
Złote czasy dla branży cateringowej trwają
Od czasu do czasu natknąć się można na opinię, iż rynek cateringu dietetycznego w Polsce bardzo szybko się zmienia i czasy jego świetności mamy już za sobą. Zdaniem ekspertów, jest jednak wręcz przeciwnie. Co więcej, istnieje szereg przesłanek mówiących o tym, że branża ma szansę dalej rozwijać się w dynamicznym tempie.
czytaj więcej
Pudding czekoladowy dla Babci i Dziadka
Pudding czekoladowy ze słodkim kajmakiem i chrupiącą posypką z prażonych orzechów arachidowych to doskonały deser zarówno na co dzień, jak i na wyjątkowe okazje jakimi są Dzień Babci i Dzień Dziadka.
czytaj więcej
Słodki podwieczorek dla Babci i Dziadka
Dzień Babci i Dziadka to doskonała okazja, aby wyrazić im swoją miłość i wdzięczność. Doskonałym pomysłem na uczczenie tego wyjątkowego czasu w szczególny sposób jest wspólny podwieczorek przygotowany ot tak… prosto z serca.
czytaj więcej
Blue Monday nam niestraszny! Co jeść, by tryskać optymizmem?
Za nami jeden z najbardziej depresyjnych dni w roku, czyli Blue Monday. Niestety złe samopoczucie dopada nas nieco częściej niż tylko w trzeci poniedziałek stycznia. Co zrobić, żeby tryskać optymizmem przez cały rok? Jaki wpływ na nastrój mają nasze nawyki żywieniowe? Co jeść, by uśmiech towarzyszył nam nawet w szary zimowy dzień?
czytaj więcej
Twoje dziecko wyjeżdża? Zatroszcz się o jego jadłospis już teraz!
Ferie zimowe za pasem. Ten okres to dla młodzieży nie tylko moment odpoczynku od nauki, ale także odskocznia od codziennej rutyny. Zapobiegliwi rodzice w dużej mierze zaplanowali już swoim pociechom wspomniane dwa tygodnie, posyłając je na obóz zimowy bądź organizując atrakcje w okolicy miejsca zamieszkania. Obmyślając wyjazd zachodzimy w głowę jak sprawić, by dziecko wróciło do domu zdrowe, pełne wrażeń i szczęśliwe. W tym celu warto rozważyć aspekt dotyczący żywienia naszych pociech – pomoże im to zachować energię oraz zmniejszyć ryzyko zachorowania.
czytaj więcej
Skuteczne odchudzanie - jak przekuć noworoczne postanowienie w sukces?
W ciągu pierwszych dni nowego roku panuje prawdziwy boom na odchudzanie: portale oferujące dietetyczny catering przeżywają niemałe oblężenie, a czołowi dietetycy odbierają telefon za telefonem. Wszystko to rzecz jasna sprawka noworocznych postanowień. Jak jednak wzmocnić swoją wolę i utrzymać motywację do gubienia zbędnych kilogramów na dłużej?
czytaj więcej
TRENDY CATERINGOWE W POLSCE
Rynek gastronomiczny w Polsce co roku rośnie średnio o 2-3%. Z raportu firmy PMR „Rynek HoReCa w Polsce 2013. Analiza rynku i prognozy rozwoju na lata 2013-2015" wynika, że wartość rynku gastronomicznego w Polsce wynosi około 18,5 mld zł. Z tego aż 4,5 mld złotych generują usługi cateringowe. To spory „kawałek rynkowego tortu", na którym zyskać mogą wysokiej jakości obiekty gastronomiczne. Co jednak zrobić, żeby nasza oferta była oryginalna i konkurencyjna? Jakie trendy panują w cateringach? Na te pytania odpowiada Mariusz Tkaczyk specjalista ds. gastronomii w sieci Qubus Hotel.
czytaj więcej
Świąteczna atmosfera z „Plecionymi pierniczkami”
Nieodzownym elementem świąt Bożego Narodzenia jest rozchodzący się po domu zapach korzennych przypraw podczas rodzinnego przygotowywania słodkich pierniczków.
czytaj więcej
1...55565758596061...75

Na tej stronie internetowej znajdują sie notki prasowe od firm korzystających z wirtualnych biur prasowych oraz przesłane przez rzeczników prasowych, pobrane z biur prasowych firm zewnętrznych lub ze źródeł ogólnodostępnych (za zgodą odpowiednich osób).

Zapraszamy dziennikarzy do rejestracji w naszym newsletterze, a firmy i agencje public relations do zakładania darmowych wirtualnych biur prasowych.

Kategorie

 

 

Wirtualne biuro prasowe to specjalna strona internetowa, w której firma lub instytucja publikuje informacje przeznaczone dla mediów. Takimi informacjami mogą to być notatki prasowe, wyniki finansowe, ciekawostki oraz artykuły merytoryczne.

Najważniejsza funkcja wirtualnego biura prasowego to automatyzacja wysyłki informacji do dziennikarzy oraz promocja notek prasowych.
 

Baza wiedzy

WhitePress sp. z o.o.
43-300 Bielsko-Biała
ul. Legionów 26/28
NIP: 937-266-77-97
Konto: 16 1050 1025 1000 0090 3121 2252

kontakt@whitepress.com
tel.: 33 470 30 48
Biuro otwarte PN-PT: 8.00-16.00
Top