Znajdź informacje

Kulinaria, Żywność, Gastronomia


Makarun otwiera się na Śląsk. Kolejny punkt sieci otwarto właśnie w Galerii SFERA
Po spektakularnych sukcesach w innych rejonach Polski, sieć spaghetterii Makarun Spaghetti and Salad zdecydowała się na otwarcie pierwszej restauracji w Bielsku-Białej. Od 2 sierpnia klienci największego centrum handlowego Podbeskidzia - Galerii Sfera, mogą korzystać z smakowitej oferty punktu działającego pod tym charakterystycznym, biało-pomarańczowym szyldem. Jest to już 24 lokal marki w Polsce, 5. prowadzony w centrum handlowym.
czytaj więcej
Nowe otwarcie w Sixty Six – prezentacja odmienionej karty dań
Po 7 latach działalności na gastro-mapie Białegostoku restauracja Sixty Six zmieniła w ostatnim czasie właścicieli. We wtorek 25. lipca nastąpiło zaś oficjalne przypieczętowanie tej zmiany – tego bowiem dnia zaprezentowana została nowa karta dań, opracowana przez doświadczonego szefa kuchni Grzegorza Szmita. W degustacji wzięli udział blogerzy kulinarni i dziennikarze z regionu, których poproszono o wyrażenie swoich opinii.
czytaj więcej
8 nowoczesnych smartwatch'y dla odkrywców Bonano!
Na półmetku wakacji marka LodyBonano zaprasza wszystkich swoich fanów do udziału w kolejnej zabawie, w której do zgarnięcia są wyjątkowo cenne nagrody - łącznie aż osiem zegarków Smartwatch Samsung Gear Fit.
czytaj więcej
Anatol – kawa zbożowa nie tylko do picia
Smak kawy zbożowej wielu z nas kojarzy ze śniadaniami z czasów dzieciństwa. Jest świetną alternatywą dla małej czarnej, jak i źródłem mnóstwa cennych składników odżywczych, np. magnezu, witamin i błonnika. Choć doskonale smakuje podana z mlekiem, warto dać porwać się kulinarnej fantazji i stworzyć z niej coś wyjątkowego. Szczególnie polecamy Krem z kawy z jabłkami i różyczkami jabłkowymi. Mimo że deser wygląda na pracochłonny, jego przygotowanie jest niezwykle proste i nie zajmuje wiele czasu.
czytaj więcej
Letnia nowość w ofercie Krynki
Przyjemnie gazowany. Mocno orzeźwiający. Prawdziwie naturalny. Taki jest napój Kiwi-Limetka – tegoroczna, letnia nowość w ofercie podlaskiej Krynki. Produkt na sklepowych półkach pojawił się w połowie lipca. A wraz z jego premierą zaprezentowana została nowa etykieta, która już niebawem przyozdobi wszystkie napoje producenta.
czytaj więcej
QUBUS HOTEL OTWIERA SEZON NA GRILLA!
Od połowy czerwca w sieci Qubus Hotel wprowadzone zostało nowe menu barbecue, które jest połączeniem wysokiej jakości soczystych mięs oraz aromatycznych, grillowanych warzyw. Potrawy dostępne są w czterech restauracjach w: Krakowie, Łodzi, Głogowie i Gdańsku.
czytaj więcej
Makarun zawitał do Poznania
W sobotę 10 czerwca przy ulicy Półwiejskiej 23 w Poznaniu otwarty został pierwszy
w tym mieście lokal, w którym serwowane będą włoskie makarony z sosami w formie „take away” należący do ogólnopolskiej sieci Makarun.
czytaj więcej
Przepis na… orzeźwiający podwieczorek
Lekkie słodkości są idealnym pomysłem na letni podwieczorek. Świetnie sprawdzi się szybki i prosty w wykonaniu deser z owocami w roli głównej. Klasyczna Retro galaretka z owocami i bitą śmietaną oczaruje domowników i gości. Orzeźwiająca propozycja zachwyca zarówno swoim smakiem, jak i wyglądem. Przygotuj ją dla siebie i bliskich… ot tak… prosto z serca.
czytaj więcej
O zachowaniu przy stole i nie tylko - porady kulinarne na każdą okazję
Regularne przygotowywanie posiłków to codzienna rzeczywistość większości osób. Dotyczy to w szczególności śniadań, ale i pozostałych posiłków, o ile oczywiście nie są one zastępowane częstymi wizytami w restauracjach. Każdy spożywany posiłek musi spełniać zazwyczaj dwa warunki. Ważne jest oczywiście aby był smaczny i pozwolił zaspokoić głód. Druga sprawa to czas. Niezależnie od tego, czy jedzenie jest przygotowane osobiście, czy też zamawiane w punkcie gastronomicznym, musi się ono znaleźć na talerzu po jak najkrótszy okresie czasu. Stąd właśnie niesłabnąca popularność wszelkiego rodzaju fast foodów. Czasem jednak zachodzi konieczność przygotowania czegoś specjalnego, dedykowanego wyjątkowej okazji. W takim przypadku warto mieć w zanadrzu kilka trików i sztuczek, okraszonych odrobiną kulinarnej wiedzy.
czytaj więcej
W sobotę premiera letniego menu na Białej Grubie!
Kaczka w sosie czereśniowym, łosoś sous vide, dwa rodzaje chłodników, lody o smaku piwa oraz propozycje sałatkowe. Inauguracja nowego, letniego menu Białej Gruby w sobotę 1 lipca, a premierowy wieczór będzie można spędzić pod mysłowickim ratuszem przy chillout’owych dźwiękach, dobiegających zza didżejskiej konsoli.
czytaj więcej
1...52535455565758...78

Na tej stronie internetowej znajdują sie notki prasowe od firm korzystających z wirtualnych biur prasowych oraz przesłane przez rzeczników prasowych, pobrane z biur prasowych firm zewnętrznych lub ze źródeł ogólnodostępnych (za zgodą odpowiednich osób).

Zapraszamy dziennikarzy do rejestracji w naszym newsletterze, a firmy i agencje public relations do zakładania darmowych wirtualnych biur prasowych.

Kategorie

 

 

Wirtualne biuro prasowe to specjalna strona internetowa, w której firma lub instytucja publikuje informacje przeznaczone dla mediów. Takimi informacjami mogą to być notatki prasowe, wyniki finansowe, ciekawostki oraz artykuły merytoryczne.

Najważniejsza funkcja wirtualnego biura prasowego to automatyzacja wysyłki informacji do dziennikarzy oraz promocja notek prasowych.
 

Baza wiedzy

WhitePress sp. z o.o.
43-300 Bielsko-Biała
ul. Legionów 26/28
NIP: 937-266-77-97
Konto: 16 1050 1025 1000 0090 3121 2252

kontakt@whitepress.com
tel.: 33 470 30 48
Biuro otwarte PN-PT: 8.00-16.00
Top