Znajdź informacje

Kulinaria, Żywność, Gastronomia


Hard - Ice i LODZIARZ.pl prezentują się na targach cukierniczych w Warszawie
Expo Sweet to największe w Polsce targi branży cukierniczej i lodziarskiej. W ubiegłym roku odwiedziło je blisko 15 tysięcy gości. W tegorocznej edycji udział bierze dwóch przedstawicieli branży lodowej z województwa podlaskiego – Hard - Ice i LODZIARZ.pl.
czytaj więcej
Nowy model współpracy z Wytwórnią Lodów Prawdziwych „u Lodziarzy”
Funkcjonująca zaledwie od roku franczyzowa sieć Wytwórni Lodów Prawdziwych „u Lodziarzy” szturmem podbija rynek. W poprzednim sezonie działało pod jej szyldem 19 lodziarni. Wszystko na to wskazuje, że tegorocznego lata liczba punktów oferujących tradycyjne lody tworzone na bazie oryginalnej receptury przekroczy 50. Wpływ na to będzie miał zapewne również nowy model współpracy, który firma wprowadziła właśnie do swojej oferty.
czytaj więcej
Egzotyczne i leśne Galaretki od marki Delecta
Słodkie i pełne aromatu owoców galaretki stanowią doskonały deser dla dzieci i dla dorosłych. Dla miłośników tych intensywnie kolorowych przysmaków marka Delecta przygotowała dwie nowości: Galaretkę o smaku owoców lasu pełną malin, jeżyn i jagód oraz Galaretkę o smaku owoców egzotycznych: ananasa, melona i mango.
czytaj więcej
Słodkie wyznanie miłości – Sernik Walentynkowy
Istnieje wiele sposobów na wyznanie miłości w Dniu Zakochanych. Najpyszniejszym i najsłodszym z nich jest własnoręcznie przygotowany Sernik Walentynkowy. Czekoladowo-ciasteczkowy spód, puszysta warstwa masy serowej i czerwone serduszka są kwintesencją walentynkowego podarunku dla bliskiej osoby ot tak… prosto z serca.
czytaj więcej
Krynka ugasi pragnienie tancerzy podczas Karnawał Dance Fest
Blisko 600 tancerzy z całego kraju. Niemal wszystkie czołowe polskie formacje taneczne. Łącznie ponad 1000 widzów. I wreszcie wielki finał w Operze i Filharmonii Podlaskiej – tak w skrócie opisać można zbliżający się wielkimi krokami Karnawał Dance Fest.
czytaj więcej
Gotujesz czy kupujesz? Jak sobie poradzić z brakiem czasu na gotowanie?
Nie od dziś wiadomo, że jednym z podstawowych czynników wpływających na stan naszego zdrowia jest właściwe odżywianie. Już 2500 lat temu Hipokrates stwierdził, że „człowiek rodzi się zdrowy, a wszystkie choroby przychodzą do niego przez usta z pożywienia”. Do samodzielnego przygotowywania zdrowych, smacznych i różnorodnych posiłków potrzebne są zdolności kulinarne, wiedza z zakresu dietetyki i przede wszystkim czas, którego tak bardzo nam dziś brakuje.
czytaj więcej
Produkty ZM Henryk Kania ze znakiem promocyjnym „Doceń polskie” i tytułem „TOP PRODUKT”
Łącznie 10 produktów Zakładów Mięsnych Henryk Kania oferowanych pod marką premium Maestro zostało nagrodzonych podczas XXIII certyfikacji żywności programu promocyjnego „Doceń polskie” pod patronatem Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
czytaj więcej
Nasze parówki najlepszym produktem wg konsumentów
Parówki z szynki produkowane przez ZM Henryk Kania S.A.wygrały w kategorii parówek w badaniu konsumenckim organizowanym przez GfK Polonia na zlecenie Wydawnictwa Gospodarczego - wydawcy m.in. magazynu "Wiadomości Handlowe".
czytaj więcej
Konsumenci znów docenili nasze kabanosy!
Kabanoski Maestro "Uwertura klasyczna" produkowane przez ZM Henryk Kania S.A.zdobyły trzecie miejsce w kategorii kabanosy w badaniu konsumenckim organizowanym przez GfK Polonia na zlecenie Wydawnictwa Gospodarczego - wydawcy m.in. magazynu "Wiadomości Handlowe".
czytaj więcej
Przekąski na stok. Co zabrać do plecaka?
Całodniowe zimowe szaleństwo na nartach lub snowboardzie jest źródłem wielu niesamowitych przeżyć. Przy wzmożonym wysiłku w niskich temperaturach warto pamiętać o dostarczeniu organizmowi zdrowych, a także rozgrzewających przekąsek.
czytaj więcej
1...54555657585960...75

Na tej stronie internetowej znajdują sie notki prasowe od firm korzystających z wirtualnych biur prasowych oraz przesłane przez rzeczników prasowych, pobrane z biur prasowych firm zewnętrznych lub ze źródeł ogólnodostępnych (za zgodą odpowiednich osób).

Zapraszamy dziennikarzy do rejestracji w naszym newsletterze, a firmy i agencje public relations do zakładania darmowych wirtualnych biur prasowych.

Kategorie

 

 

Wirtualne biuro prasowe to specjalna strona internetowa, w której firma lub instytucja publikuje informacje przeznaczone dla mediów. Takimi informacjami mogą to być notatki prasowe, wyniki finansowe, ciekawostki oraz artykuły merytoryczne.

Najważniejsza funkcja wirtualnego biura prasowego to automatyzacja wysyłki informacji do dziennikarzy oraz promocja notek prasowych.
 

Baza wiedzy

WhitePress sp. z o.o.
43-300 Bielsko-Biała
ul. Legionów 26/28
NIP: 937-266-77-97
Konto: 16 1050 1025 1000 0090 3121 2252

kontakt@whitepress.com
tel.: 33 470 30 48
Biuro otwarte PN-PT: 8.00-16.00
Top