Znajdź informacje

Kulinaria, Żywność, Gastronomia


Tanie jedzenie to drogie jedzenie
„Niech pożywienie będzie lekarstwem, a lekarstwo pożywieniem” – słowa te przypisywane są ojcu współczesnej medycyny. I choć od czasów Hipokratesa zmieniło się niemal wszystko, intensywny rozwój i dynamiczny postęp niekoniecznie muszą iść w parze ze zdrowiem człowieka. Dziś często jemy szybko i byle jak, czego efektem jest rozwój różnych chorób. Może czas zatem przestać po prostu jeść i powrócić do… odżywiania się.
czytaj więcej
Hard - Ice na targach cukierniczych w Katowicach
VIII edycja Targów Cukierniczych, Piekarniczych i Lodziarskich SweetTARGi to kolejna branżowa impreza w tym sezonie, na której prezentuje się firma Hard - Ice. Polski producent urządzeń do wytwarzania lodów przedstawia w Katowicach swoją bogatą ofertę, na którą składa się już w sumie 15 profesjonalnych modeli maszyn.
czytaj więcej
Maszyna do lodów na 3 miesiące. Dzięki temu można wypróbować swój lodowy biznes
Zakup maszyn do produkcji lodów to największy wydatek związany z uruchomieniem nowej lodziarni. A co, jeśli lokalizacja się nie sprawdzi? Jeżeli nie będzie spodziewanych tłumów klientów? Wtedy pozostaje szukać nowego miejsca. Hard – Ice wychodzi jednak naprzeciw podobnym problemom wprowadzając do swojej oferty możliwość krótkoterminowej dzierżawy maszyn – nawet na okres 3 miesięcy.
czytaj więcej
Komunijna oferta słodyczy marki Solidarność
Marka Solidarność z okazji zbliżających się uroczystości pierwszokomunijnych przygotowała specjalną kolekcję bombonierek w pięknej oprawie graficznej. Elegancko zapakowane czekoladowe słodkości będą mile widzianym upominkiem. Produkty będą dostępne w sprzedaży od marca br.
czytaj więcej
Wiosenne wypieki – Ptysie kawowe
Mimo że pogoda za oknem daleka jest od wymarzonej, już sama myśl o nadejściu upragnionej wiosny napawa optymizmem i chęcią do kulinarnych eksperymentów.
czytaj więcej
Święto dobrego jedzenia w Katowicach za nami!
Wielbiciele mięsa i weganie, kulinarni tradycjonaliści i poszukiwacze nowinek, fani telewizyjnych programów kulinarnych i najmłodsi smakosze – podczas dni otwartych Food Show w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach każdy znalazł coś dla siebie.
czytaj więcej
Wrzuć na luz i oszukaj pragnienie
Kolorowe, radosne, z przymrużeniem oka i dystansem, utrzymane przy tym w duchu wakacyjnej beztroski. Mowa o nowych napojach sygnowanych marką Trrick. Produkty o smakach: orange oraz lemon od teraz dostępne są w klasycznych puszkach 330 ml.
czytaj więcej
Powitanie wiosny z Lodami Bonano
„ Witamy wiosnę z Lody Bonano” – to hasło kolejnego konkursu jaki ogłosiła największa sieć lodziarni franczyzowych w Europie. Jest on skierowany do uczniów klas I – III szkół podstawowych i ich nauczycieli. Jak wziąć w nim udział? Wystarczy zrobić oryginalną wersję Marzanny.
czytaj więcej
Babeczki dla Babeczki – Delecta
Dla zdecydowanej większości Polaków (86%) pieczenie jest sposobem na wyrażanie uczuć*. O słodkie wypieki warto pokusić się także na szczególne okazje, na przykład Dzień Kobiet.
czytaj więcej
Kabanos w bułce Snaxy w ofercie saloników Kolportera
Kabanos w bułce o nazwie Snaxy, którego producentem jest firma Tarczyński, to nowy produkt w ofercie sieci saloników i salonów prasowych Kolportera. W marcu dostępny jest w promocyjnej cenie 2,99 zł.
czytaj więcej
1...53545556575859...75

Na tej stronie internetowej znajdują sie notki prasowe od firm korzystających z wirtualnych biur prasowych oraz przesłane przez rzeczników prasowych, pobrane z biur prasowych firm zewnętrznych lub ze źródeł ogólnodostępnych (za zgodą odpowiednich osób).

Zapraszamy dziennikarzy do rejestracji w naszym newsletterze, a firmy i agencje public relations do zakładania darmowych wirtualnych biur prasowych.

Kategorie

 

 

Wirtualne biuro prasowe to specjalna strona internetowa, w której firma lub instytucja publikuje informacje przeznaczone dla mediów. Takimi informacjami mogą to być notatki prasowe, wyniki finansowe, ciekawostki oraz artykuły merytoryczne.

Najważniejsza funkcja wirtualnego biura prasowego to automatyzacja wysyłki informacji do dziennikarzy oraz promocja notek prasowych.
 

Baza wiedzy

WhitePress sp. z o.o.
43-300 Bielsko-Biała
ul. Legionów 26/28
NIP: 937-266-77-97
Konto: 16 1050 1025 1000 0090 3121 2252

kontakt@whitepress.com
tel.: 33 470 30 48
Biuro otwarte PN-PT: 8.00-16.00
Top