Znajdź informacje

Kulinaria, Żywność, Gastronomia


Alan Pasierb nowym Szefem Cukierni w Airport Hotel Okęcie
W powietrzu zdecydowanie czuć już wiosnę. A wiosna kojarzy się głownie ze zmianami. Tak jest też w Airport Hotel Okęcie. Do zespołu obiektu dołączył bowiem nowy Szef Cukierni – Alan Pasierb.
czytaj więcej
Prowadzisz sezonowy biznes o dużej ilości obsługiwanych Gości? Zobacz, jak możesz ułatwić sobie pracę.
Oblegany cocktail & snack bar nad Wisłą. Środek sezonu wakacyjnego. Mnóstwo gości w lokalu i letnim ogródku, pokaźnej wielkości kolejki oczekujących na obsługę. Zapowiada się długa noc. Zaraz, zaraz – co to za kolorowe kontrolki mrugają na zmywarce? Była ostatnio serwisowana i konserwator nie wróżył jej już długiej posługi. Spełnił się najczarniejszy scenariusz, nadaje się tylko na złom. Koszty naprawy przewyższyłyby jej wartość. Dziś jeszcze obsługa baru da sobie radę, będzie po prostu zmywać ręcznie. Co robić dalej? Nie opłaca się już kupować na te kilka pozostałych tygodni otwarcia lokalu nowego sprzętu. Na szczęście z pomocą przychodzi nam oferta wynajmu sezonowego zmywarki, na dodatek proponowanej przez renomowaną firmę z tradycjami.
czytaj więcej
Jak serwować Snack – Przysmak Świętokrzyski od WSP SPOŁEM? Podkielecka pizzeria ma nowy sposób!
Kto nie lubi wracać do smaków z dzieciństwa? Sama myśl o nich wywołuje uśmiech na twarzy i wspomnienia domowych potraw przygotowywanych przez mamę. Jedną z nich są bez wątpienia popularne „kratki”, nazywane przez niektórych również „okienkami”.
czytaj więcej
Poznaj 5 najlepszych restauracji we Wrocławiu!
W tym artykule polecamy restauracje, do których warto zaglądnąć przy okazji wizyty w stolicy Dolnego Śląska.
czytaj więcej
Kebab lula - jak przyrządzić?
Kebab lula to danie, które cieszy się coraz większą popularnością w Polsce. Sprawdź czym się cechuje!
czytaj więcej
Polecane akcesoria do dystrybutorów wody
Masz obok siebie dystrybutor wody i zastanawiasz się, co można do niego dokupić, by jeszcze bardziej cieszyć się z tego sprzętu? A może szukasz akcesoriów do dystrybutorów wody, które ułatwią Twoje życie? W artykule przedstawiamy kilka propozycji wysokojakościowych dodatków.
czytaj więcej
Oszczędnie, a profesjonalnie – jak przygotować Twoją smażalnię ryb do sezonowego otwarcia?
Pewne małżeństwo z Pucka od lat prowadzi małą smażalnię ryb we Władysławowie. Pomimo swoich niewielkich rozmiarów, w okresie wakacyjnym lokal obsługuje nawet kilkaset klientów dziennie! Właściciele osobiście serwują pyszną, świeżą rybę i goście wracają do nich, a także polecają ich usługi swoim znajomym. Państwo Karpińscy zapewniają obsługę na najwyższym poziomie, ale ostatnio mają niemałe zmartwienie. Po poprzednim wymagającym sezonie ich znakomita zmywarka do naczyń odmówiła posłuszeństwa, a obecne ceny sprzętu nie napawają optymistycznie. Czy jest dla nich jakieś rozsądniejsze niż kupno nowej rozwiązanie? Nie chcieliby podawać posiłków w naczyniach jednorazowych.
czytaj więcej
Jak przygotować kartę win dla restauracji?
Dobrze skonstruowana karta win jest niezmiernie ważnym elementem każdej restauracji. Interesujące wina mogą przyciągać gości i pozytywnie wpływać na rentowność lokalu. Na co zwrócić uwagę przygotowując kartę win?
czytaj więcej
Najlepsze pomysły na owocowe dodatki do dań z grilla od firmy Greek Trade
Firma Greek Trade, właściciel takich marek jak np. Helcom, Helcom Naturalnie, czy Helcom Premium prezentuje wyjątkowe serie produktów, na zbliżający się sezon grillowo-piknikowy. Są to owocowe pasty z dodatkiem wina oraz owoce do mięs i serów.
czytaj więcej
Właściciele sezonowych lokali gastronomicznych i ogródków restauracyjnych – to propozycja dla Was!
Nadchodzi wiosna, zaraz potem lato. W związku z tym swoją działalność odwieszają sezonowe lokale gastronomiczne, a także planowane jest otwarcie ogródków restauracyjnych. Teraz jest właściwy czas na to, aby wszystko dokładnie zorganizować – menu, zatrudnienie pracowników, asortyment podawanych napojów, godziny otwarcia, wystrój czy wnętrze. Należy jednak pamiętać także o jednej bardzo ważnej kwestii – wyposażenia kuchni w profesjonalny i bardzo wydajny, gotowy do obsługi dużej ilości gości, sprzęt zmywający. Co, jednak gdy taka profesjonalna zmywarka nie jest potrzebna przez cały rok, tak jak w przypadku tych biznesów? To żaden problem. Przychodzimy z gotowym rozwiązaniem.
czytaj więcej
1...11121314151617...75

Na tej stronie internetowej znajdują sie notki prasowe od firm korzystających z wirtualnych biur prasowych oraz przesłane przez rzeczników prasowych, pobrane z biur prasowych firm zewnętrznych lub ze źródeł ogólnodostępnych (za zgodą odpowiednich osób).

Zapraszamy dziennikarzy do rejestracji w naszym newsletterze, a firmy i agencje public relations do zakładania darmowych wirtualnych biur prasowych.

Kategorie

 

 

Wirtualne biuro prasowe to specjalna strona internetowa, w której firma lub instytucja publikuje informacje przeznaczone dla mediów. Takimi informacjami mogą to być notatki prasowe, wyniki finansowe, ciekawostki oraz artykuły merytoryczne.

Najważniejsza funkcja wirtualnego biura prasowego to automatyzacja wysyłki informacji do dziennikarzy oraz promocja notek prasowych.
 

Baza wiedzy

WhitePress sp. z o.o.
43-300 Bielsko-Biała
ul. Legionów 26/28
NIP: 937-266-77-97
Konto: 16 1050 1025 1000 0090 3121 2252

kontakt@whitepress.com
tel.: 33 470 30 48
Biuro otwarte PN-PT: 8.00-16.00
Top