Znajdź informacje

Kulinaria, Żywność, Gastronomia


10 trendów związanych z alkoholem w 2023 roku
Na rynku alkoholowym co i raz pojawiają się nowości, z których niektóre przeobrażają się w trendy. Wybraliśmy kilka produktów i zjawisk, które mają szansę mocno zaistnieć właśnie w 2023 roku!
czytaj więcej
Czy środki czyszczące wykorzystywane w kuchni mogą być eko?
Troska o środowisko naturalne i ekologiczne podejście do biznesu stają się coraz bardziej wyraźne, także w branży HoReCa. Wiele obiektów wpisuje w swoją politykę zasady proekologiczne. Również Goście zwracają uwagę na ekologiczne rozwiązania miejsca, które odwiedzają. I o ile w wielu przypadkach można zastosować proste rozwiązania, aby stać się lokalem eko, o tyle w przestrzeni kuchni pojawiają się trudności.
czytaj więcej
Trzy najważniejsze powody, dla których warto sięgnąć po produkty marki Helcom Naturalnie
Co wyróżnia Helcom Naturalnie? Oto trzy powody, dla których warto sięgać po produkty tej marki. W jej ofercie znaleźć można m.in. serie past warzywnych, past owocowych, a także kaszotta, hummusy oraz mąki bezglutenowe.
czytaj więcej
Restauracja Polska – kultowe miejsce i ikona kuchni polskiej.
Mimo że pandemia covid 19 mocno dała w kość branży HoReCa, na polskim rynku wciąż działa ponad 70 tysięcy restauracji. Mają różne lokalizacje, wystrój, menu, a każda z nich ma swoich stałych Gości. Są jednak takie lokale, które zdecydowanie wyróżniają się na tle innych. Dzisiaj opowiemy Wam o jednym z nich.
czytaj więcej
Wyzwanie gastronomii: solidny sprzęt i serwis w rozsądnej cenie
Masz już serdecznie dosyć swojej wysłużonej zmywarki? Ciągle się psuje i zawodzi w najmniej oczekiwanych momentach, a ciężko jest znaleźć odpowiedniego specjalistę do naprawy tego przestarzałego modelu? Ułatw sobie i swoim pracownikom pracę i zapoznaj się z możliwościami jakie dają dziś najlepsze firmy!
czytaj więcej
Kurt Scheller gwiazdą siódmych warsztatów kulinarnych Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere
Żaden wybitny szef kuchni nie może obyć się bez używania tych produktów w swojej kuchni. Co to może być? Oczywiście ryby i owoce morza. Były one tematem kolejnych, siódmych już warsztatów kulinarnych Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere. Zajęcia odbyły się w dniach 12 – 13 stycznia 2023 roku w Atelier Chefs Culinar. Organizatorzy zadbali o solidną dawkę wiedzy dla młodych adeptów sztuki kulinarnej pod czujnym okiem wybitnych trenerów kulinarnych: Kurta Schellera i Tomasza Łagowskiego oraz ekspertów merytorycznych, Tomasza Koleckiego i Pawła Gruby.
czytaj więcej
Smaki świata na karnawałowej domówce
Karnawał to wyjątkowy czas sprzyjający fascynującym podróżom i odkrywaniu smaków świata. Nawet zostając w domu można zapewnić sobie i bliskim niezapomniane wrażenia kulinarne. Wystarczy dobry pomysł na tematyczną domówkę oraz menu stosowne do obranego kierunku.
czytaj więcej
Nie taki HACCP straszny, jak go malują
Nie da się ukryć – HACCP nie ma za dobrej opinii wśród pracowników gastronomii. Traktowany jest raczej jako zło konieczne niż jako przydatny element zarządzania działaniami restauracji. Masa papierologii i, wydawać by się mogło, zbędnej pracy, zabierającej czas, w którym można by zrobić masę pożyteczniejszych rzeczy. Czy jednak HACCP to jedynie przykry obowiązek?
czytaj więcej
Jak ograniczyć koszty w gastronomii i zagwarantować sobie spokój w niepewnych czasach?
Wraz z początkiem 2023 roku następuje czas refleksji, co można byłoby zrobić, aby z łatwością przejść przez okres zimowych miesięcy poza sezonem, gdy dzieje się nieco mniej, niż w dalszej części roku. Do tego z tyłu głowy ciągle krążą myśli o obecnej sytuacji na rynku spowodowanej niezbyt przyjemnymi czynnikami, takimi jak wojna za naszą wschodnią granicą czy galopująca inflacja. A tu akurat należy wymienić część sprzętu gastronomicznego wyeksploatowanego po intensywnym sezonie. Tak, to zdecydowanie moment na poszukiwanie rozwiązań gwarantujących nam spokój w niepewnych czasach. Jednym z pomysłów jest wynajem sprzętu zmywającego – dlatego sprawdźcie koniecznie ofertę Rental CQ proponowaną przez firmę Classeq.
czytaj więcej
Czystość i zapach a wizerunek hotelu i restauracji
Gość wchodzi do hotelu. W recepcji wita go uśmiechnięta recepcjonistka, wnętrza prezentują się bardzo elegancko i zachwycają. „To będzie udany pobyt” – myśli sobie w duchu. Następuje proces zameldowania. Gość zostaje zaproszony na fotel, otrzymuje powitalnego drinka. Ma czas, aby rozejrzeć się wokół. Właśnie… w tym momencie zauważa, że piękna, drewniana podłoga w lobby jest mocno zniszczona i porysowana. Ten fakt nie zakłócił jeszcze jego spokoju, w końcu przyjechał się zrelaksować. Po wypełnieniu dokumentów kieruje się do swojego pokoju, a tam… nieprzyjemny zapach po poprzednich lokatorach, zapewne goszczących z psem. Nie, nie tak miało być.
czytaj więcej
1...13141516171819...75

Na tej stronie internetowej znajdują sie notki prasowe od firm korzystających z wirtualnych biur prasowych oraz przesłane przez rzeczników prasowych, pobrane z biur prasowych firm zewnętrznych lub ze źródeł ogólnodostępnych (za zgodą odpowiednich osób).

Zapraszamy dziennikarzy do rejestracji w naszym newsletterze, a firmy i agencje public relations do zakładania darmowych wirtualnych biur prasowych.

Kategorie

 

 

Wirtualne biuro prasowe to specjalna strona internetowa, w której firma lub instytucja publikuje informacje przeznaczone dla mediów. Takimi informacjami mogą to być notatki prasowe, wyniki finansowe, ciekawostki oraz artykuły merytoryczne.

Najważniejsza funkcja wirtualnego biura prasowego to automatyzacja wysyłki informacji do dziennikarzy oraz promocja notek prasowych.
 

Baza wiedzy

WhitePress sp. z o.o.
43-300 Bielsko-Biała
ul. Legionów 26/28
NIP: 937-266-77-97
Konto: 16 1050 1025 1000 0090 3121 2252

kontakt@whitepress.com
tel.: 33 470 30 48
Biuro otwarte PN-PT: 8.00-16.00
Top