Znajdź informacje

Kulinaria, Żywność, Gastronomia


Czyszczenie rusztu po grillowaniu
Lato to idealny czas na grillowanie, a czyszczenie rusztu po grillowaniu staje się istotnym zadaniem. Wszyscy miłośnicy grillowania zgodzą się, że czysty ruszt to podstawa udanego pikniku. W tym artykule poruszymy właśnie tę kwestię – jak skutecznie i efektywnie oczyścić ruszt oraz inne urządzenia grillowe.
czytaj więcej
Jak poradzić sobie z niechcianą zielenią?
Dłuższe dni, ciepłe wieczory, dużo więcej słońca – czerwiec zdecydowanie sprzyja spędzaniu czasu na świeżym powietrzu. Z tego względu w hotelach także życie wychodzi „na zewnątrz” – pojawiają się restauracyjne ogródki, zewnętrzne strefy chilloutu i inne atrakcje na świeżym powietrzu. Nic dziwnego, czerwiec to przecież czas, kiedy wszystko wokół pięknie się zieleni. Niestety dosłownie wszystko, nawet to, co niekoniecznie powinno…
czytaj więcej
Tłumy gości na pierwszych Drzwiach Otwartych w Cukrowni Środa Wielkopolska
Niemal sześć tysięcy osób przybyło na plac manewrowy Cukrowni Środa Wielkopolska. Tam, gdzie w trakcie kampanii buraczanej stoją ciężarówki i leżą hałdy buraków, w ostatnią sobotę 17 czerwca stały namioty z atrakcjami dla mieszkańców. Gwoździem programu były wycieczki po cukrowni. Ten jeden z największych zakładów w regionie udało się zwiedzić 420 gościom rodzinnego festynu.
czytaj więcej
Wakacje w restauracji – jak szybko posprzątać salę konsumpcyjną?
Słońce świeci, temperatura wysoko na plusie, długie dni i wieczory… jest tak miło i przyjemnie, że aż nie chce się siedzieć w domu. To właśnie latem ludzie często wybierają się na rodzinny obiad, drinka z przyjaciółmi czy kolację we dwoje do restauracji. Jeśli dodatkowo lokal posiada sezonowy ogródek, potrafią spędzić tam większą część dnia, np. w wolny weekend. To, co dla nich jest przyjemnością, dla restauratorów staje się momentem wytężonej pracy. Ruch w lokalach się zwiększa i trzeba sprawnie nim zarządzać, aby zapewnić odpowiednią jakość świadczonych usług, a przy okazji oczywiście zarobić jak najwięcej.
czytaj więcej
Pierwsza Wielka Gala Finałowa Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere już za nami
Ach, co to był za wieczór! Data 13 czerwca 2023 roku na długo pozostanie w pamięci grupy młodych adeptów sztuki kulinarnej oraz ich mentorów. Wtedy właśnie miała miejsce Wielka Gala Finałowa rocznika 2022/2023 Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere. Dla wszystkich było to bardzo emocjonujące wydarzenie.
czytaj więcej
Sezon przyjęć okolicznościowych w pełni. Jak zapewnić czystość, której wymagają Goście?
Ciepłe, wiosenno – letnie miesiące to z założenia najlepszy czas na organizację wszelkiego rodzaju przyjęć okolicznościowych. Wesela, chrzciny, komunie – właśnie teraz jest ich najwięcej, a hotelarze i restauratorzy mają ręce pełne pracy. Podpowiadamy, że warto dużo wcześniej przygotować się na ten czas, planując i sprawdzając menu, obsługę czy zaplecze techniczne. Nie można przy tym zapominać o zapewnieniu odpowiednich: czystości oraz warunków higienicznych.
czytaj więcej
Doświadczenie ma znaczenie. Marcin Panek nowym Szefem Gastronomii w Airport Hotel Okęcie
Doświadczenie ma ogromne znaczenie w przypadku osób pracujących na stanowiskach kierowniczych. Otwiera nowe możliwości rozwoju danego działu w hotelu, wprowadzenie nowych procedur i usprawnień. Doświadczony szef gastronomii posiada głęboką wiedzę na temat funkcjonowania branży gastronomicznej, co obejmuje trendy, preferencje klientów, sezonowość produktów i inne kluczowe czynniki wpływające na sukces restauracji. Ta praktyczna wiedza jest nie do zastąpienia i umożliwia podejmowanie trafnych decyzji. Nic więc dziwnego, że nowym Dyrektorem F&B w Airport Hotel Okęcie został Marcin Panek.
czytaj więcej
Kuchnia polska gwiazdą ostatnich, piętnastych warsztatów kulinarnych w pierwszej edycji Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere
Żaden szef kuchni w naszym kraju nie wyobraża sobie życia bez narodowych dań kuchni polskiej – i to właśnie one były tematem kolejnych, piętnastych warsztatów kulinarnych Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere. Odbyły się one 5 czerwca 2023 roku w Restauracji Belvedere w Łazienkach Królewskich. Organizatorzy jak zawsze, i tym razem zadbali o zapewnienie młodym kucharzom porządnej porcji wiedzy pod czujnym okiem wybitnych trenerów kulinarnych.
czytaj więcej
Dystrybutory wody - orzeźwiające rozwiązanie dla Twojej firmy
Yazamco Poland, oferuje wysokiej jakości dystrybutory wody, które dostarczają zarówno gazowaną, zimną, jak i gorącą wodę. Przez ponad dwie dekady działalności na polskim rynku,Yazamco oferuje specjalistyczną wiedzę w zakresie uzdatniania wody i dostarczania dystrybutorów bez butli do biur i firm!
czytaj więcej
Wygraj Kitchen Aid i kreatywne gadżety, czyli konkurs „Posmaruj kanapkę Kieleckim”
Już 1 czerwca br. rusza konkurs „Posmaruj kanapkę Kieleckim i wygrywaj!”, w którym nagrodą główną jest mikser planetarny Kitchen Aid oraz wiele oryginalnych nagród! WSP SPOŁEM chce zaciekawić swoich konsumentów odkrywaniem nowych możliwości wykorzystania kultowego produktu Majonezu Kieleckiego.
czytaj więcej
1...9101112131415...75

Na tej stronie internetowej znajdują sie notki prasowe od firm korzystających z wirtualnych biur prasowych oraz przesłane przez rzeczników prasowych, pobrane z biur prasowych firm zewnętrznych lub ze źródeł ogólnodostępnych (za zgodą odpowiednich osób).

Zapraszamy dziennikarzy do rejestracji w naszym newsletterze, a firmy i agencje public relations do zakładania darmowych wirtualnych biur prasowych.

Kategorie

 

 

Wirtualne biuro prasowe to specjalna strona internetowa, w której firma lub instytucja publikuje informacje przeznaczone dla mediów. Takimi informacjami mogą to być notatki prasowe, wyniki finansowe, ciekawostki oraz artykuły merytoryczne.

Najważniejsza funkcja wirtualnego biura prasowego to automatyzacja wysyłki informacji do dziennikarzy oraz promocja notek prasowych.
 

Baza wiedzy

WhitePress sp. z o.o.
43-300 Bielsko-Biała
ul. Legionów 26/28
NIP: 937-266-77-97
Konto: 16 1050 1025 1000 0090 3121 2252

kontakt@whitepress.com
tel.: 33 470 30 48
Biuro otwarte PN-PT: 8.00-16.00
Top