Znajdź informacje

Kulinaria, Żywność, Gastronomia


Adam Borowicz rusza z nowym projektem "Borowicz inaczej"
Popularny śląski vloger kulinarny i gospodarz telewizyjnego programu „To je Borowicz. Podróże ze smakiem” startuje z nowym projektem, tym razem internetowym. 27 września, na kanale You Tube pojawi się pierwszy odcinek programu „Borowicz inaczej”.
czytaj więcej
Tajski koniec lata z aplikacją mobilną Resto.
W lipcowe i sierpniowe piątki aplikacja mobilna Resto zabierała mieszkańców Śląska i Zagłębia w kulinarne rejsy. W pięknych okoliczności przyrody Kanału Gliwickiego na pokładzie statku Foxtrot, uczestnicy mogli spróbować kuchni w wydaniu 7 unikatowych śląskich konceptów gastronomicznych. Ostatni rejs, zamykający cały cykl, będzie miał wyrazisty dalekowschodni smak.
czytaj więcej
Sushi chrupie, strzela i się rozpływa - nowe trendy
Sushi jest tradycyjnym daniem kuchni japońskiej, które na dobre zadomowiło się w innych krajach na całym świecie. Jak każde kulinarne „zapożyczenie” zmienia się na skutek lokalnych upodobań i ulega przelotnym modom. Jakie są więc najnowsze trendy w sushi i co smakuje Polakom?
czytaj więcej
Akcja "Catering dla seniora. Podziel się pudełkiem" z patronatem Instytutu Edukacji Żywieniowej
Instytut Edukacji Żywieniowej objął Patronatem Honorowym akcję Catering dla seniora. Podziel się pudełkiem. To pierwsza inicjatywa charytatywna polskiej branży diet pudełkowych. Jej koordynatorem jest serwis Cateromarket.pl.
czytaj więcej
Miski z tworzywa sztucznego - czy są potrzebne?
W naszym artykule zastanawiamy się czy miski z tworzywa sztucznego to absolutnie niezbędne przedmioty w kuchni zarówno domowej jak i gastronomicznej.
czytaj więcej
Lody o smaku jarzębiny?
Chałka z Nutellą, ser koryciński z brzoskwinią i czarnuszką czy rokitnik z jarzębiną – to tylko część propozycji, które w tym sezonie zadebiutowały w menu „u Lodziarzy”. Podlaska sieć produkująca rzemieślnicze lody słynie z nowatorskiego podejścia do tworzenia nietypowych połączeń smakowych.
czytaj więcej
Noc lodożerców
Lody o północy? Czemu nie! 16 sierpnia miłośnicy zimnych deserów spotkali się podczas drugiej „Nocy lodożerców”, organizowanej przez „u Lodziarzy” Wytwórnię Lodów Polskich. Wydarzenie przyciągnęło wielu entuzjastów nietypowych smaków.
czytaj więcej
Talerze arcoroc idealne dla lokali gastronomicznych
W artykule przedstawiamy dlaczego talerze arcoroc są produktem idealnym do wszelkich lokali gastronomicznych. Zachęcamy do lektury.
czytaj więcej
Catering dietetyczny to nie tylko „warszawka”
Dieta pudełkowa nie kojarzy się już z ekskluzywną usługą dla bogatych mieszkańców stolicy. Dzisiaj catering dietetyczny zamawiają także mieszkańcy mniejszych miejscowości. Rozwój branży widać gołym okiem – szacuje się, że w przyszłym roku wartość tego sektora rynku przekroczy miliard złotych.
czytaj więcej
Kapryśne lato? Warto mieć plan B
Na półmetku wakacji sieć franczyzowa LodyBonano dokonuje pierwszych podsumowań. To lato udowodnia właścicielom lodziarni, jak ważna jest przemyślana strategia marketingowa.
czytaj więcej
1...32333435363738...78

Na tej stronie internetowej znajdują sie notki prasowe od firm korzystających z wirtualnych biur prasowych oraz przesłane przez rzeczników prasowych, pobrane z biur prasowych firm zewnętrznych lub ze źródeł ogólnodostępnych (za zgodą odpowiednich osób).

Zapraszamy dziennikarzy do rejestracji w naszym newsletterze, a firmy i agencje public relations do zakładania darmowych wirtualnych biur prasowych.

Kategorie

 

 

Wirtualne biuro prasowe to specjalna strona internetowa, w której firma lub instytucja publikuje informacje przeznaczone dla mediów. Takimi informacjami mogą to być notatki prasowe, wyniki finansowe, ciekawostki oraz artykuły merytoryczne.

Najważniejsza funkcja wirtualnego biura prasowego to automatyzacja wysyłki informacji do dziennikarzy oraz promocja notek prasowych.
 

Baza wiedzy

WhitePress sp. z o.o.
43-300 Bielsko-Biała
ul. Legionów 26/28
NIP: 937-266-77-97
Konto: 16 1050 1025 1000 0090 3121 2252

kontakt@whitepress.com
tel.: 33 470 30 48
Biuro otwarte PN-PT: 8.00-16.00
Top