Znajdź informacje

Kulinaria, Żywność, Gastronomia


Nowość w świątecznym klimacie — bakalie w czekoladzie od Helcom Premium.
Słodka nowość od Helcom Premium. Bakalie w belgijskiej czekoladzie, czyli elegancka chrupiąca przekąska, którą chce się próbować nie tylko od święta!
czytaj więcej
Sos do kebaba - na co zwrócić uwagę podczas tworzenia
Kebab szturmem podbił podniebienia Polaków. Sprawdź jak przygotować do niego sos!
czytaj więcej
Świąteczne menu firmowe z efektem wow
Tradycja, zmieniające się trendy, chęć poznawania nowych smaków – to wyzwania, z jakimi coraz częściej muszą sobie radzić menadżerowie odpowiadający za organizację świątecznych spotkań firmowych. Jak sprostać kulinarnym oczekiwaniom pracowników, przełożonych czy kontrahentów i przygotować firmową wigilię, na której połączy się ogień z wodą i zapewni pełnię doznań smakowych w myśl klasycznego przekazu „przez żołądek do serca”?
czytaj więcej
Menedżerka klubokawiarni Jaś i Małgosia – „To ułatwia życie!”
Rozmawiamy dziś na temat pracowników obsługi z Martą Knap – menedżerką warszawskiej klubokawiarni „Jaś i Małgosia” – miejsca, które zyskało drugą młodość dzięki odbudowaniu znanej w czasach PRL-u marki. Zapraszamy do lektury!
czytaj więcej
Classeq startuje z komunikacją promującą wynajem zmywarek dla gastronomii
Classeq Polska, lider na rynku wynajmu sprzętu gastronomicznego należący do grupy Winterhalter, postanowił ruszyć z szerszą komunikacją skierowaną bezpośrednio do właścicieli punktów gastronomicznych. W ten sposób chce umożliwić przedsiębiorcom branży gastronomicznej zapoznanie się z wyjątkową ofertą firmy – Rental Classeq.
czytaj więcej
W Polsce rozwija się nowy trend – napiwki bezgotówkowe
Trzeba przyznać, że pandemia znacznie przyspieszyła rozwój gospodarki cyfrowej – biznes był zmuszony szybko dostosować się do nowych realiów. Zmiany dotknęły również dostępne sposoby płatności – w wyniku czego ogromna część naszego społeczeństwa rezygnuje z posiadania gotówki, opłacając rachunki kartą lub telefonem. Ma to swoje odzwierciedlenie także w gastronomii – przede wszystkim w sposobie pozostawiania napiwków: dla większości gości restauracji opłata powyższymi sposobami jest wygodniejsza. Eksperci firmy GlobalTips, specjalizującej się w technologii zbierania napiwków bezgotówkowych, przedstawili swoje wnioski w tym temacie.
czytaj więcej
Baza Wiedzy Holly Powder – wszystko na temat kurczaka w chrupiącej panierce i nie tylko
Szukasz instrukcji panierowania, inspiracji kulinarnych, informacji na temat prowadzenia lokalu gastronomicznego z kurczakiem w stylu amerykańskim? Zajrzyj do Bazy Wiedzy Holly Powder. Producent panierki od lat dzieli się swoją wiedzą i doświadczeniem na swoim blogu.
czytaj więcej
Maciej i Rafał Pasenik – jak ojciec z synem zbudowali największą platformę e-learningową dla pracowników gastronomii
Rafał Pasenik – znany w branży Horeca trener, prowadzący szkolenia dla kelnerów, a także jego syn Maciej Pasenik, który od kilku lat podąża gastronomiczną ścieżką taty, niedawno wprowadzili na rynek swój wspólny projekt szkoleniowy – Gastrolekcje, czyli kurs video, który wprowadza kelnerów w arkana sztuki kelnerskiej.
czytaj więcej
Jak restauratorzy z Gdańska zmienili swój świat
Poznajcie dwójkę właścicieli restauracji nadmorskiej restauracji – parę nie tylko w biznesie, ale także w życiu. To trudne, szczególnie w branży gastro. Ma też swoje plusy – można wspólnie zadbać o całokształt działania knajpy, kompleksowo łącząc wizje i pomysły. Od jakiegoś czasu jedną z wieczornych godzin każdego dnia przeznaczają na tryb przemyśleń, rozważając problemy restauracyjnej codzienności. Niemal rok temu postanowili, że odsuną się nieco od bieżącej pracy, bo mają wrażenie, że bez nich nic nie może się w restauracji zdarzyć. Czy im się udało?
czytaj więcej
Jesienna edycja Grand Dinners już w listopadzie w Restauracji Belvedere!
Na warszawskiej scenie gastronomicznej już niedługo będzie mieć miejsce wyjątkowe wydarzenie na światowym poziomie. W dniach 7- 8 listopada 2022r. odbędzie się niezwykły spektakl złożony z dwóch ekskluzywnych kolacji zorganizowanych w ramach projektu Grand Dinners. Po sukcesie pierwszej edycji tego projektu w maju tego roku w Wilanowie nadszedł czas na kolejną, która rozegra się w ekskluzywnej Restauracji Belvedere położonej w samym sercu Łazienek Królewskich. Główną rolę odegrają w niej dwaj znamienici francuscy Szefowie Kuchni, każdy z trzema gwiazdkami Michelin na swoim koncie. Akompaniować im będzie znakomity Szef Kuchni Restauracji Belvedere, Tomasz Łagowski.
czytaj więcej
1...19202122232425...78

Na tej stronie internetowej znajdują sie notki prasowe od firm korzystających z wirtualnych biur prasowych oraz przesłane przez rzeczników prasowych, pobrane z biur prasowych firm zewnętrznych lub ze źródeł ogólnodostępnych (za zgodą odpowiednich osób).

Zapraszamy dziennikarzy do rejestracji w naszym newsletterze, a firmy i agencje public relations do zakładania darmowych wirtualnych biur prasowych.

Kategorie

 

 

Wirtualne biuro prasowe to specjalna strona internetowa, w której firma lub instytucja publikuje informacje przeznaczone dla mediów. Takimi informacjami mogą to być notatki prasowe, wyniki finansowe, ciekawostki oraz artykuły merytoryczne.

Najważniejsza funkcja wirtualnego biura prasowego to automatyzacja wysyłki informacji do dziennikarzy oraz promocja notek prasowych.
 

Baza wiedzy

WhitePress sp. z o.o.
43-300 Bielsko-Biała
ul. Legionów 26/28
NIP: 937-266-77-97
Konto: 16 1050 1025 1000 0090 3121 2252

kontakt@whitepress.com
tel.: 33 470 30 48
Biuro otwarte PN-PT: 8.00-16.00
Top