Znajdź informacje

Kulinaria, Żywność, Gastronomia


Własny kebab - porady na start
Własny kebab to marzenie wielu osób, sprawdź jak się przygotować do otworzenia własnego lokalu!
czytaj więcej
Na szkoleniu niczego się nie nauczę
Standardowa sytuacja, można by rzec: klasyk. Czerwiec 2022, Pan Janusz, lat 53, hotelowy konserwator i elektryk z zamiłowania i fachu. Wszystkie instalacje zna, wszędzie robił, wszystko montował. Ofertę gniazdek i kabli zna tak, jakby sam je produkował. Ten produkt jest dobry, ten jest zły, ten jest lichy, ten się dobrze układa. Pan Janusz zna wszystkie materiały do instalowania. Wszystkie, o ile oczywiście mówimy o tych, które były dostępne na rynku w 1998 roku, gdy Pan Janusz startował ze swoją działalnością i interesował się tematem.
czytaj więcej
Zamień napęd do tacy w kelnera
Zapytaj restauratorów i zarządzających restauracjami (także hotelowymi) o trzy największe problemy dzisiejszych czasów. Większość z nich odpowie: inflacja, rosnące koszty surowców i mediów oraz gigantyczne problemy ze znalezieniem pracowników.

Dwa pierwsze problemy powodują, że musimy podnosić ceny dań, co z kolei często – jak się słyszy – prowadzi do zmniejszenia zainteresowania wizytą w restauracji. Konieczna jest dbałość o szczegóły i daleko idąca optymalizacja kosztów, w tym odpowiednie wykorzystanie czasu pracy. Spróbuj jednak mocniej „docisnąć” swoich pracowników, a okaże się, że tempo pracy, presja i oczekiwany profesjonalizm przetrzebią Twój zespół bardzo szybko. Powstaje rotacja – jakże znienawidzone przez nas słowo.
czytaj więcej
Modna bydgoska restauracja pod skrzydłami Grupy Kapitałowej IMMOBILE
Z początkiem września, należąca do Grupy Kapitałowej IMMOBILE spółka Focus Hotels, została właścicielem kolejnej restauracji. To dobrze już znana i lubiana przez bydgoszczan La Rosa, zlokalizowana w przyziemiu mieszczącego się przy Placu Kościeleckich 3 biurowca IMMOBILE K3.
czytaj więcej
Już nie tylko wódka. Jakie alkohole wybierają Polacy?
Najpopularniejsze alkohole na świecie to w kolejności: piwo, wino oraz baijiu, czyli chiński odpowiednik wódki. W Polsce, wśród alkoholi mocnych wódka nadal wiedzie prym, ale inne trunki depczą jej po piętach.
czytaj więcej
Gdzie kupić mięso do kebaba?
Odpowiednio wysoka jakość składników jest kluczowa dla smaku całego dania. Dowiedz się gdzie kupić mięso do kebaba!
czytaj więcej
Dom Mody Klif na dzień dobry
Czego najczęściej nie zdążamy rozbić rano przed wyjściem z domu? Zjeść śniadania. Z rozwiązaniem problemu przychodzi Dom Mody Klif, który już od dziś zaprasza nie tylko na najważniejszy w ciągu dnia, ale w dodatku przepyszny, posiłek.
czytaj więcej
LYKKE – szybki sposób na zwiększenie zysków ze sprzedaży lodów
Producent popularnej panierki do kurczaka Holly Powder oraz koncentratów do napojów Home Made Drinks właśnie wprowadził na rynek nową markę – Lykke. Pod tą nazwą kryje się sproszkowana baza do lodów włoskich i amerykańskich, charakteryzująca się naturalnym i prostym składem. Na uwagę zasługuje fakt, że do użycia mieszanki zastosowano kakao Van Houten – jedno z najlepszych w Europie.
czytaj więcej
XIV Gala konkursu produktu "Warmia Mazury"
Już w ten weekend w Hotelu HP w Olsztynie, odbędzie się XIV uroczysta gala wręczenia wyróżnień w konkursie na najlepszy produkt Warmii Mazur. Nagrody z samych rąk Marszałka Województwa odbiorą najznakomitsi Przedsiębiorcy w regionie, 1 lipca o godz. 17:00.
czytaj więcej
JemyJemy warzywne zupy kremy
Lekkie, pożywne i mocno warzywne są cztery nowe zupy kremy, które w czerwcu dołączyły do portfolio marki JemyJemy. To bezmięsna i bezglutenowa propozycja dla konsumentów poszukujących pełnowartościowych dań gotowych od rynkowego lidera w segmencie zup ambientowych.
czytaj więcej
1...17181920212223...75

Na tej stronie internetowej znajdują sie notki prasowe od firm korzystających z wirtualnych biur prasowych oraz przesłane przez rzeczników prasowych, pobrane z biur prasowych firm zewnętrznych lub ze źródeł ogólnodostępnych (za zgodą odpowiednich osób).

Zapraszamy dziennikarzy do rejestracji w naszym newsletterze, a firmy i agencje public relations do zakładania darmowych wirtualnych biur prasowych.

Kategorie

 

 

Wirtualne biuro prasowe to specjalna strona internetowa, w której firma lub instytucja publikuje informacje przeznaczone dla mediów. Takimi informacjami mogą to być notatki prasowe, wyniki finansowe, ciekawostki oraz artykuły merytoryczne.

Najważniejsza funkcja wirtualnego biura prasowego to automatyzacja wysyłki informacji do dziennikarzy oraz promocja notek prasowych.
 

Baza wiedzy

WhitePress sp. z o.o.
43-300 Bielsko-Biała
ul. Legionów 26/28
NIP: 937-266-77-97
Konto: 16 1050 1025 1000 0090 3121 2252

kontakt@whitepress.com
tel.: 33 470 30 48
Biuro otwarte PN-PT: 8.00-16.00
Top