Znajdź informacje

Kulinaria, Żywność, Gastronomia


Farbowane jaja
Jednym z elementów zbliżających się świąt Wielkiejnocy są pisanki. Symbolizują one nadzieję, a także nowe życie. Co ciekawe, zwyczaj dekorowania jajek czy to kurzych, czy np. gęsich, jest znacznie starszy niż historia chrześcijaństwa i sięga czasów pogańskich. Obecnie, mimo że wiele tradycji ulega zapomnieniu, to zwyczaj malowania jajek na WIelkanoc jest ciągle żywy i nic nie zapowiada, aby sytuacja ta miała ulec zmianie.
czytaj więcej
Więcej klientów, mniejsze kolejki
Lodziarze szykują się do sezonu sprzedażowego i rozpoczynają wiosenne porządki. Zapewne niektórzy z nich planują wymienić maszyny. Hard-Ice, polski producent automatów do lodów oferuje im nowy model do świderków - ESKIMO M18.
czytaj więcej
Aromatyczny Domowy chleb z ziarnami
Już w starożytności zajmowano się wypiekiem chleba. Choć jego podstawowym składnikiem była mąka pszenna lub żytnia, nie przypominał on współczesnego pieczywa (był podobny do macy lub podpłomyków).
czytaj więcej
Wielkanocna ofensywa PGS i marki O! Dobre. Pewne. Twoje.
Owoce w puszkach, oliwki i żurek – to kolejne produkty wdrażane przez Polską Grupę Supermarketów w ramach promocji marka własnej O! Dobre. Pewne. Twoje. Jeszcze przed świętami wielkanocnymi na półkach sklepów Top Market zagościły nowe, jakościowe produkty spożywcze. Obecnie marka PGS posiada w swojej ofercie ponad 150 produktów spożywczych i higienicznych.
czytaj więcej
Babeczki XXL Delecta – megapaka dla wielkich łasuchów
Delecta wprowadza do oferty waniliowe Babeczki XXL – megapakę 24 babeczek do domowego wypieku. To pierwsza na rynku tak duża porcja babeczek, która stanowi idealne rozwiązanie na rodzinną imprezę, urodzinowe przyjęcie czy świąteczny podwieczorek.
czytaj więcej
Chwała lodom dobrej roboty!
Wbrew wrogiej imperialistycznej propagandzie, kolektyw lodziarzy, podczas tegorocznych targów Expo Sweet, jednomyślnie powiedział TAK wielkiemu powrotowi Lodów PRL. Gdyż to jedna z lepszych rzeczy, która kojarzy nam się z tymi słusznie minionymi czasami.
czytaj więcej
Sami miksujemy to co jemy
LodyBonano zmieniają filozofię sprzedaży. Dają klientowi wybór i uwalniają jego kreatywność. Teraz to on będzie twórcą swojego deseru, skomponuje jego smak, wygląd, dobierze dodatki. Będzie mógł dowolnie miksować lodowe składniki, dlatego nowa formuła nosi nazwę LodyBonano MIX.
czytaj więcej
Dlaczego ciasto rośnie? Trzy spulchniacze wypieków
Proszek do pieczenia, soda i drożdże to trzy najbardziej popularne składniki wypieków, dzięki którym ciasto rośnie i nabiera odpowiedniej konsystencji. Działanie spulchniające zawdzięczają swoim chemicznym lub naturalnym właściwościom. Jak działają i w jakich wypiekach każdy z nich sprawdza się najlepiej?
czytaj więcej
Kawa na lodowisku i w zakładach bukmacherskich
Jest aromatyczna, smaczna i skomponowana tak, by zadowolić najbardziej wymagające podniebienia. Chodzi o kawę serwowaną z automatów vendingowych, dostępnych w ofercie białostockiej marki Ideal Group. Jej smak będą mogli teraz docenić także pracownicy i klienci zakładów bukmacherskich Superbet oraz użytkownicy lodowisk obsługiwanych przez firmę Piruet.
czytaj więcej
Nowy automat do świderków skrojony pod klienta
Firma Hard-Ice, czołowy polski producent automatów do lodowych świderków, wprowadza na rynek maszynę, na którą czekało wielu lodziarzy i restauratorów. Automat na tzw. zwykłą wtyczkę – czyli zasilany prądem 230V - kompaktowych rozmiarów i do zainstalowania nawet na niewielkim blacie.
czytaj więcej
1...44454647484950...78

Na tej stronie internetowej znajdują sie notki prasowe od firm korzystających z wirtualnych biur prasowych oraz przesłane przez rzeczników prasowych, pobrane z biur prasowych firm zewnętrznych lub ze źródeł ogólnodostępnych (za zgodą odpowiednich osób).

Zapraszamy dziennikarzy do rejestracji w naszym newsletterze, a firmy i agencje public relations do zakładania darmowych wirtualnych biur prasowych.

Kategorie

 

 

Wirtualne biuro prasowe to specjalna strona internetowa, w której firma lub instytucja publikuje informacje przeznaczone dla mediów. Takimi informacjami mogą to być notatki prasowe, wyniki finansowe, ciekawostki oraz artykuły merytoryczne.

Najważniejsza funkcja wirtualnego biura prasowego to automatyzacja wysyłki informacji do dziennikarzy oraz promocja notek prasowych.
 

Baza wiedzy

WhitePress sp. z o.o.
43-300 Bielsko-Biała
ul. Legionów 26/28
NIP: 937-266-77-97
Konto: 16 1050 1025 1000 0090 3121 2252

kontakt@whitepress.com
tel.: 33 470 30 48
Biuro otwarte PN-PT: 8.00-16.00
Top